Feb. 29, 2024

INSTITUȚII PENTRU CEI PUTERNICI. Cazul polițistului FilimonPublished July 27, 2023, 12:03 p.m. by Arrik Motley


Un ofițer de poliție din Oradea are bănuieli că datele sale personale au fost accesate în mod ilegal, chiar din interiorul Poliției, în interesul unui influent om de afaceri din oraș. Ofițerul adună dovezi și face plângeri penale, iar o parte dintre polițiștii audiați recunosc accesarea datelor. Însă actul de justiție se împotmolește.

Polițistul căruia i-au fost accesate datele primește semnale prin care i se sugerează să se oprească, însă decide să meargă mai departe și să ceară stabilirea adevărului.

După un an și jumătate în care susține că a fost șicanat de șefi și amenințat în stil mafiot, ofițerul Paul Filimon s-a hotărât să vorbească în fața camerei despre cazul său.

Un caz prin filtrul căruia Poliția Română se vede ca o instituție eșuată, care, în loc să aplice aceleași legi pentru toți cetățenii, le acordă un tratament preferențial celor puternici și îi pedepsește pe cei care solicită prea insistent să li se facă dreptate.

P.S. Paul Filimon a fost de acord să-și asume identitatea, dar ne-a solicitat ca filmarea să fie făcută în semi-întuneric, astfel încât să nu devină o persoană ușor de recunoscut în spațiul public.

You may also like to read about:Resources:
Tags:

Similar videos

2CUTURL

Created in 2013, 2CUTURL has been on the forefront of entertainment and breaking news. Our editorial staff delivers high quality articles, video, documentary and live along with multi-platform content.

© 2CUTURL. All Rights Reserved.