May 17, 2024

Waarom de hele wereld naar dit stukje zee kijkt



Published Dec. 26, 2023, 12:02 a.m. by Jerald Waisoki


Raketten, drones, helikopters: schepen in de Rode Zee worden al weken aangevallen als ze in de buurt van Jemen komen. De dreiging is zelfs zo groot dat Nederland, samen met andere landen, schepen gaat beschermen op die plek. Wie is de groep achter deze aanvallen en waarom hebben ze het gemunt op (vracht)schepen?

Graag bedanken we jurist en arabist Laila al-Zwaini en Marina de Regt, universitair hoofddocent Antropologie aan de Vrije Universiteit Amsterdam voor de waardevolle feedback en het lezen van ons script.

Muziek o.a.:

Metro Boomin - Trance

Future - Low Life ft. The Weeknd

Drake – Can’t Take A Joke

Abonneer, zet je belletje aan 🔔 en praat mee!

Volg ons ook op:

Insta: https://www.instagram.com/nosop3

TikTok: https://tiktok.com/@nosop3

Twitch: https://twitch.tv/nosop3

Lang verhaal kort, onze dagelijkse podcast: https://www.npo3fm.nl/podcasts/lang-verhaal-kort

VRAGEN/TIPS/IDEEËN? We horen graag wat jij van het nieuws en onze uitleg vindt, laat je horen in de comments! Of mail ons: nosop3@nos.nl

De nos is de grootste nieuwsorganisatie van Nederland. Bij nos op 3 vind je elke zaterdag nieuws dat je niet mag hebben gemist. Wij gaan voor jou op onderzoek uit naar nieuws uit jouw wereld. Ook vind je hier uitleg bij het nieuws.

You may also like to read about:



Resources:

Similar videos

2CUTURL

Created in 2013, 2CUTURL has been on the forefront of entertainment and breaking news. Our editorial staff delivers high quality articles, video, documentary and live along with multi-platform content.

© 2CUTURL. All Rights Reserved.