May 17, 2024

Milyen elnök lesz Sulyok Tamás? Schiffer András, InfoRádió Aréna



Published Feb. 23, 2024, 12:02 p.m. by Naomi Charles


A műsor támogatója a HOLD - Nem csak vagyont, kockázatot is kezelünk, 1994 óta.

Sólyom László után Sulyok Tamás lehet a második államfő, aki az alkotmánybíróság elnöki szobájából költözik át a Sándor-palotába - mi ennek a jelentősége a jelenlegi helyzetben? Másként tekint az állam működésére egy alkotmányjogász államfő, mint az, aki a pártpolitikából érkezik? Egy országos intézményt vezető szakmai jelölt képes arra, hogy kiemelje az elnöki intézményt a pártpolitika napi csatározásaiból? Miért eshetett a Fidesz-KDNP választása egy politikán kívüli személyre? Mit nyerhet a jelöléssel a Fidesz?

Az államfői feladat döntően jogi természetű? Amennyiben Sulyok Tamás kitölti az ötéves mandátumát, akkor a 2026-os országgyűlési választás után is évekig hivatalban lesz - ez is szempont lehetett a kiválasztásánál? Segít-e a magyar EU-elnökség sikeres lebonyolításában, hogy már a magyar uniós elnökség előtt egy, az uniós jogban járatos és az európai alkotmánybíróságok világában jó kapcsolatokkal rendelkező szakember legyen a magyar államfő? Az alaptörvény szerint az államfő megtestesíti a nemzet egységét, és ez feltételezi, hogy a nemzetnek van egysége - de tényleg van? Hová vezessenek az új köztársasági elnök első útjai?

Schiffer András ügyvéd, volt országgyűlési képviselő az inforádió aréna című műsorában 2024.02.22-én. Podcast.

Iratkozzon fel az inforádió YouTube-csatornájára és első kézből értesül a legfrissebb feltöltésekről!

Kövessen minket az interneten is: https://infostart.hu/

Kövessen minket a Facebookon: https://www.facebook.com/InfoR%C3%A1di%C3%B3-118703541479581/

inforádió. Magyarország hírrádiója. A hírrádió.

You may also like to read about:



Resources:

Similar videos

2CUTURL

Created in 2013, 2CUTURL has been on the forefront of entertainment and breaking news. Our editorial staff delivers high quality articles, video, documentary and live along with multi-platform content.

© 2CUTURL. All Rights Reserved.