May 6, 2024

24 часа в Селото на СЕНКИТЕ



Published March 15, 2024, 12:02 p.m. by Arrik Motley


Дългоочакваният нов епизод от серията "паранормално" на The Clashers е вече тук! Днес сме в село стражата и ще разгледаме едни от най-добре запазените къщи, на които сме попадали. Прекарваме 24 часа в селото на Сенките.

✅ Виж ЯКИ оферти на Озон тук: http://ozone.bg/clash

🇧🇬 Поръчай "50 Невероятни МЕСТА в България" тук: https://bit.ly/50bg

Ще се радвам да ме подкрепите като станете, член на канала или си пазарувате с моето линкче за Озон. 🎁 Освен него, по-горе слагам и последната ми книга, в която може да намерите наистина интересни места в България! ❤️ Другите ми произведения са тук:

📚 Поръчай "50 Невероятни ЗАГАДКИ" тук: https://bit.ly/50zagadki

📘 Поръчай "Топ мистериите на ВСЕЛЕНАТА" тук: https://bit.ly/topvselena

📙 Поръчай "Топ мистериите на СВЕТА" тук: https://bit.ly/topsvqt

📗 Поръчай "Топ мистериите на БЪЛГАРИЯ" тук: https://bit.ly/topbulgaria

Щастлив съм да ви представя новият, втори филм от поредицата паранормално, която подготвяме ексклузивно за YouTube. ✅ В него ще видите красиви гледки над #mountains , и ще се разходим из едно супер запазено изоставено #village - стражата. Вече снимаме трето видео от тревненсия край и определено там селата имат своята магия.

👉 Станете член на канала ето тук:

https://www.youtube.com/channel/UCJ40ytnFrzko0B1Kqb5AvdQ/join

Знаете, че в канала #theclashers обичаме да #travel и да посещаваме такива места, в които тестваме дали легендите оживяват. Определено в нашата държава име много подобни на стражата села, които могат да се #explore и са толкова запазени сякаш до вчера някой е живял в тях. ❤️ Обикновено в канала сте свикнали да има #facts свързани с #science , но днес искам да внеса малко #diversity и да изгледате един изключително интересен епизод за село стражата. Това е един #movie , който цели да ви потопи в отдавна отминали времена и заедно да пътуваме във времето.

Реално, още от миналата година се подготвяме за този епизод, още миналата година искахме да го снимаме, но знаехме, че ще ни е нужна повече техника от наличната. Разказите за мястото, на което се намираме в комбинация с историите и легендите могат да накара косата ви да настръхне. Пригответе се заедно да прекараме 24 часа в селото, което вече принадлежи на сенките – #стражата близо до Трявна.

С новият ни филм "24 часа в селото на Сенките", което реално е стражата, искаме да ви покажем какъв час нови българското #село макар то да е изоставено от години. Можем да се прехвърлим в #culture на хората от миналия век и да се потопим в техния бит. За село стражата няма много исторически данни, добре, че е Данчо да порови малко в архивите на Трявна, за да изкопчи информация. Обикновено повечето села носят името на техните създатели – Петково, Иваново и т.н., тук обаче случаят не е такъв. Селото е наречено така заради кулата Стража, която била на около 200 метра от горната махала и охранявала пътя Велико Търново – Стара Загора. Вероятно селото е създадено именно от тези охранители, които са били постоянно на пост и са се преместили със семействата си наблизо.

Легендите за селото са много, коя от коя по-невероятни. Разказите за самодиви и змейове са много, но хората, които го посещават в наши дни разказват, че селото вече принадлежи на сенките, на тъмните сили. Има свидетелства, че след залез слънце те излизат и могат да се видят измежду къщите. Това били духове на починали тук хора, които все още са стражи на своя роден край.

Thumbnail: Йоан Иванов

Оператор: Пламен Илиев - @plamentv

Монтаж и звук: Слави Панайотов - The Clashers

Участват: Йордан

Музика: Epidemic Sound

Може да си направите една кино вечер с #family и #friends и да си поръчате храна за вкъщи, за да може да си хапнете докато гледате 24 часа в селото на Сенките.

You may also like to read about:



Resources:

Similar videos

2CUTURL

Created in 2013, 2CUTURL has been on the forefront of entertainment and breaking news. Our editorial staff delivers high quality articles, video, documentary and live along with multi-platform content.

© 2CUTURL. All Rights Reserved.