May 17, 2024

Sarah køber slankemedicin ulovligt



Published April 10, 2024, 12:01 a.m. by Courtney


Det har aldrig været nemmere at tabe sig. Det skyldes blandt andet super potente slankemidler som den receptpligtige wegovy fra Novo Nordisk.

Samtidig læner skønhedsidealet sig igen mod det slanke, grænsende til det tynde - og vi har talt med flere unge, som i jagten på idealet bruger slankemidler til at smide 5-10 kilo på meget kort tid.

Men slankemidlerne er ikke tænkt som et quick-fix og kan være sundhedsskadelige at tage uden samråd med en læge. Og flere af dem, som vi har snakket med køber medicinen på det sorte marked, da de ikke er overvægtige nok til at få den på recept.

En af dem er Sarah, som ellers har tabt sig 17 kilo ved at træne og omlægge sin kost. Alligevel vælger hun på ulovlig vis at købe slankemedicin på det sorte marked for at smide, det hun selv kalder for ’de sidste fem kilo’.

Sarah medvirker anonymt, men vi kender hendes rigtige identitet og har set dokumentation for hendes historie.

Lægemiddelstyrelsen advarer på det kraftigste mod ulovligt salg af receptpligtig medicin som for eksempel wegovy og ozempic. Det kan indebære stor fare at indtage receptpligtig medicin uden først at konsultere lægen, fordi man blandt andet kan få bivirkninger, krydsreaktioner og i yderste konsekvens bringe sig i livsfare, siger styrelsen til bt.dk.

Ifølge Novo Nordisk selv har de også oplevet en markant stigning i ulovligt onlinesalg og kopier af deres medicin, siger de til Finans.dk. Novo Nordisk er i dialog med myndighederne og undersøger og anmelder alle kopisager, de bliver gjort opmærksomme på.

Velkommen til P3 Essensens YouTube-kanal.

Her kan du se overraskende og oplysende videoer om den verden, vi lever i.

Du er velkommen til at indlejre/embedde vores videoer på din hjemmeside.

Husk at tale pænt. Kanalen modereres efter DR's debatregler på sociale medier: https://dr.dk/talpænt

Fejl og fakta vil fremgå på følgende side: https://www.dr.dk/etik-og-rettelser/fejl-og-fakta

Du kan sende ris, ros og klager på https://dr.custhelp.com/

You may also like to read about:



Resources:

Similar videos

2CUTURL

Created in 2013, 2CUTURL has been on the forefront of entertainment and breaking news. Our editorial staff delivers high quality articles, video, documentary and live along with multi-platform content.

© 2CUTURL. All Rights Reserved.