May 11, 2024

Ο Πούτιν έδειξε σε όλους τι επιφυλάσσει στο Κίεβο: Ισοπέδωσε βάση παραλαβής των Δυτικών F-16



Published March 27, 2024, 12:02 a.m. by Violet Harris


Ένα από τα ρωσικά πλήγματα σε ουκρανικές στρατιωτικές και ενεργειακές εγκαταστάσεις είχε στόχο το στρατιωτικό αεροδρόμιο Starokonstantinov στην περιοχή Khmelnytsky, όπου οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας ετοιμάζονται να παραλάβουν τα αεροσκάφη F-16, ανέφερε το RIA Novosti.

Σχεδόν όλα τα αεροδρόμια που ενδέχεται να φιλοξενήσουν τα αεροσκάφη πιστεύεται ότι βρίσκονται εντός της εμβέλειας των ρωσικών πυραύλων. Έχει ήδη πλήξει τις ουκρανικές αεροπορικές βάσεις που στεγάζουν μαχητικά MiG-29 με απλά όπλα όπως τα drones Lancet, τα οποία απέχουν σχεδόν 60 χιλιόμετρα από την πρώτη γραμμή στο νότο.

Θα πρέπει να θεωρούμε δεδομένο πως μόλις καταστεί γνωστή στον Πούτιν η τοποθεσία αυτών των Ουκρανικών αεροπορικών βάσεων όπου θα εδρεύουν τα F-16, αυτός θα χρησιμοποιήσει μέρος του αποθέματος πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς που διαθέτει για να τις καταστρέψει.

Περισσότερα βίντεο στο Pentapostagma TV: https://www.youtube.com/channel/UCdsoNzPCkE9OpUTkOobHWUg

======================

Κεφάλαια:

0:00 - Εισαγωγή

0:03 - Οι Ρώσοι έπληξαν όπλα υψηλής ακρίβειας

1:19 - Χτυπήθηκε αεροπορική βάση παραλαβής "Δυτικών" F-16

-----------------

Είναι γνωστό ότι μετά από μια μεγάλη ανάπαυλα, η Ρωσία εξαπέλυσε τη μεγαλύτερη πυραυλική της επίθεση στο Κίεβο και στη γύρω περιοχή εδώ και εβδομάδες, προκαλώντας εκτεταμένες διακοπές ρεύματος σε όλη τη χώρα.

Η συμμετοχή της Ρωσικής αεροπορίας στην μεγάλη επίθεση της 21ης Μαρτίου κατά του Κιέβου

Η τελευταία ενημέρωση πληροφοριών που δημοσιεύτηκε από το Υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου στην Πλατφόρμα Χ ανέφερε ότι η Ρωσία εξαπέλυσε την πρώτη της μεγάλη εναέρια επίθεση μεγάλης εμβέλειας στην Ουκρανία μετά από περισσότερο από ένα μήνα στις 21 Μαρτίου.

Αυτές οι εναέριες επιδρομές πραγματοποιήθηκαν χρησιμοποιώντας στρατηγικά ρωσικά βομβαρδιστικά και τακτικά αεροσκάφη.

Η εκτίμηση πληροφοριών αποκαλύπτει ότι η δύναμη κρούσης περιελάμβανε τουλάχιστον δέκα αεροσκάφη Tu-95 BEAR-H που επιχείρησαν από τις αεροπορικές βάσεις στο "Olenegorsk" και στο "Engels", μαζί με μαχητικά MiG-31 Foxhound που είναι ικανά να εκτοξεύουν υπερηχητικούς βαλλιστικούς πυραύλους.

Σύμφωνα με λεπτομέρειες που δημοσίευσε σε σχετικό άρθρο του Διεθνές ΜΜΕ επικαλούμενο το βρετανικό Υπουργείο Εξωτερικών, ανέφερε ότι εκτοξεύτηκαν τουλάχιστον είκοσι πύραυλοι κυρίως με στόχο το Κίεβο, συμπεριλαμβανομένου του Ρωσικού πυραύλου κρουζ AS-23a KODIAK και του βαλλιστικού πυραύλου AS-24 KILLJOY (Kinzhal).

Αυτή η επίθεση πραγματοποιήθηκε περίπου 44 ημέρες μετά την τελευταία επίθεση στο Κίεβο.

Από την πλευρά του, το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας αναγνώρισε ότι οι αεροδιαστημικές δυνάμεις του έπληξαν όπλα υψηλής ακρίβειας στα κέντρα λήψης αποφάσεων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας. Το υπουργείο διευκρίνισε, «Οι στόχοι της επίθεσης έχουν επιτευχθεί.Όλοι τους έχουν πληγεί».

Η Ρωσία χτύπησε την Ουκρανική αεροπορική βάση παραλλαβής των "Δυτικών" F-16

Εκτός όμως από την επίθεση της 21ης Μαρτίου, η Ρωσία εξαπέλυσε μια άλλη εναέρια επίθεση την επόμενη ημέρα, ενδεικτική της τύχης που επιφυλάσσει ο Πούτιν για τα F-16 που προετοιμάζεται να υποδεχθεί η Ουκρανία από Δυτικές χώρες.

Αυτή η επίθεση στόχευε σε μεγάλο βαθμό στην ενεργειακή υποδομή της Ουκρανίας, χτυπώντας ένα τεράστιο φράγμα, σκοτώνοντας τουλάχιστον πέντε ανθρώπους και αφήνοντας περισσότερους από ένα εκατομμύριο άλλους χωρίς ρεύμα.

Το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας εξέδωσε λεπτομερή κατάλογο των πυραύλων που χρησιμοποίησε η Ρωσία στο χτύπημα.

Αυτό περιελάμβανε 12 βαλλιστικούς πυραύλους Iskander, 40 πυραύλους κρουζ Kh-101/Kh-555, 5 πυραύλους κρουζ Kh-22, 7 πυραύλους Kh-47 M2 (Kinzhal), 22 αντιαεροπορικούς πυραύλους S-300/S-400 και 2 κατευθυνόμενους πυραύλους κρουζ Kh-59.

Εκτός από τους πυραύλους, η Ρωσία εκτόξευσε επίσης περίπου 63 drones καμικάζι Shahed εναντίον της Ουκρανίας.

Ωστόσο, το Κρεμλίνο προχώρησε ακόμη περισσότερο , καθώς ανάφερε ότι έπληξε την Ουκρανική αεροπορική βάση, η οποία θα φιλοξενήσει τα εισερχόμενα μαχητικά F-16.

Ένα από τα ρωσικά πλήγματα σε ουκρανικές στρατιωτικές και ενεργειακές εγκαταστάσεις είχε στόχο το στρατιωτικό αεροδρόμιο Starokonstantinov στην περιοχή Khmelnytsky, όπου οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας ετοιμάζονται να παραλάβουν τα αεροσκάφη F-16, ανέφερε το RIA Novosti.

Ο υπουργός Άμυνας της Δανίας Troels Lund Poulsen ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι τα πρώτα μαχητικά αεροσκάφη F-16 θα πρέπει να παραδοθούν στην αεροπορία της Ουκρανίας μέχρι αυτό το καλοκαίρι. Η Ολλανδία, ωστόσο, θα παραδώσει τα αεροσκάφη που είχε υποσχεθεί στο Κίεβο μέχρι το φθινόπωρο.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο:

https://www.pentapostagma.gr/kosmos/enoples-syrraxeis/7230594_i-rosia-htypise-tin-oykraniki-aeroporiki-basi-parallabis-ton

-----------------

Όλες οι τελευταίες ειδήσεις στο site:

https://www.pentapostagma.gr/

https://www.facebook.com/pentapostagmagr

https://twitter.com/pentapostagma

-----------------

#F16

#Ουκρανία

#Kinzhal

==========

For copyright matters please contact us at: pentapostagma@gmail.com

You may also like to read about:



Resources:
Tags:

Similar videos

2CUTURL

Created in 2013, 2CUTURL has been on the forefront of entertainment and breaking news. Our editorial staff delivers high quality articles, video, documentary and live along with multi-platform content.

© 2CUTURL. All Rights Reserved.